Мерцедес официално обяви новия договор с действащия световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън. Споразумението между двете страни е до края 2021 година.

Едно от най-успешните партньорства в света на спорта продължава за девети пореден сезон.

Значителна част от новото споразумение се основава на общия ангажимент за по-голямо разнообразие и включване на автомобилния спорт, който беше направен през миналата година от Хамилтън и Мерцедес. Това ще бъде под формата на съвместна благотворителна фондация, която ще има мисията да подкрепя по-голямо разнообразие и включване във всичките му форми в автомобилния спорт.

Хамилтън дебютира във Формула 1 с екипа на Мерцедес Ф1 МакЛарън през 2007 година. Той се присъедини към работния екип на Мерцедес през 2013 година и оттогава спечели 74 състезания във Формула 1, както и шест световни титли с екипа на Мерцедес. През 2020 година той изравни рекорда по световни титли на Михаел Шумахер, който до този момент бе рекордьор за всички времена във Формула 1.

„Радвам се, че се отправям към деветия си сезон със съотборниците си в Мерцедес. Екипът ни постигна невероятни неща заедно и с нетърпение очакваме да надграждаме успеха си още повече, като непрекъснато се стремим да се усъвършенстваме както на пистата, така и извън нея. Също така съм твърдо решен да продължа пътуването, което започнахме, за да направим автомобилния спорт по-разнообразен за бъдещите поколения и съм благодарен, че Мерцедес изключително много подкрепи моя призив за справяне с този проблем. Горд съм да кажа, че полагаме тези усилия още тази година, като стартираме фондация, посветена на разнообразието в спорта. Вдъхновявам се от всичко, което може да изградим заедно и нямам търпение да се върна на пистата през март“, коментира Хамилтън.

„Винаги сме били съгласни с Люис, че ще продължим заедно, много необичайната година, която имахме през 2020г., отне известно време, за да завършим процеса. Заедно решихме да удължим спортните си отношения за още един сезон и да започнем по-дългосрочен проект, който да направи следващата стъпка в общия ни ангажимент за по-голямо разнообразие в нашия спорт. Рекордите на Люис стоят редо с най-доброто, което спортният свят е виждал. Той е ценен посланик на нашата марка и нашите партньори. Мерцедес и Люис написаха история в моторния спорт през последните осем сезона и ние сме гладни да се състезаваме и да добавим още глави към нея“, сподели изпълнителният директор и ръководител на екипа на Мерцедес Тото Волф.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS