Различни сувенири и артикули на знаменитости на търг често се продават за стотици хиляди или дори милиони долари, но тази седмица късметлия ще получи шанса да купи скъпата кола, някога управлявана от Майкъл Джордан, само за 23 долара.
Това е символична сума в чест на номера на фланелката му.

Едно от най-известните съкровища в колекцията му е Mercedes-Benz S600 Lorinser от 1996 г., който той продаде преди няколко години, но стойността му се оценява на 120 000 долара. След известно време новият собственик се опита да го препродаде, пусна го на търг за 100 000 и получи оферта от 202 000 долара, но по-късно се оказа, че наддаващият няма пари да го плати и продажбата пропадна .

Сега собственикът отново го пуска за продажба, но не на търг, където пак щеше да вземе шестцифрена сума, а буквално за 23 долара. Желаещите, според американските медии, могат да се регистрират в приложението, където чрез лотария ще бъде избран победител за правото да получи тази част от спортната история срещу дневна пазарна стойност в магазин.

За сравнение колко сувенири на Джордан могат да бъдат купени на търг, миналата година фланелката му от финалите през 1998 г., когато той спечели последната от шестте шампионати с Чикаго Булс, беше продадена за 10,1 милиона долара.

Мина много време, откакто Джордан стана първият спортист, надхвърлил състояние от милиард долара, но тази седмица той завърши сделката на живота си, като продаде мажоритарния си дял във франчайза на НБА Шарлот Хорнетс. Не е известно колко точно от акциите е продал и за колко пари, нито дали стойността на Хорнетс се оценява на три милиарда долара. Джордан все пак ще остане един от миноритарните собственици.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS