Мерки срещу коронавируса и в тениса: Гришо и компания сами ще си носят кърпите

| Тенис | Емил Евтимов

Разпространението на коронавируса ще доведе до любопитни предпазни мерки и в тениса. Организаторите на силния турнир в Индиън Уелс, който стартира през следващата седмица, обявиха какви мерки взимат с цел предпазване на здравето на състезатели, служители и зрители в „тенис рая“ в Калифорния.

Децата, подаващи топките, ще носят ръкавици и няма да бъдат задължени да се грижат за кърпите на състезателите. Вместо това кърпите ще стоят на специални столове и тенисистите сами ще се грижат за използването им.

Традиционните срещи между тенисисти и фенове също ще бъдат лимитирани. Освен това организаторите ще инсталират 250 санитарни станции, на които зрителите да могат да мият ръцете си постоянно.

Освен това се дава възможност на тези, които се притесняват да посетят турнира, но вече имат билети, да получат обратно парите си.

Отложиха първи мач от френската Лига 1 заради епидемията от коронавирус 

Коронавирусът притесни MotoGP 

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още