Мерки срещу коронавируса и в тениса: Гришо и компания сами ще си носят кърпите

Емил Евтимов Емил Евтимов

Разпространението на коронавируса ще доведе до любопитни предпазни мерки и в тениса. Организаторите на силния турнир в Индиън Уелс, който стартира през следващата седмица, обявиха какви мерки взимат с цел предпазване на здравето на състезатели, служители и зрители в „тенис рая“ в Калифорния.

Децата, подаващи топките, ще носят ръкавици и няма да бъдат задължени да се грижат за кърпите на състезателите. Вместо това кърпите ще стоят на специални столове и тенисистите сами ще се грижат за използването им.

Традиционните срещи между тенисисти и фенове също ще бъдат лимитирани. Освен това организаторите ще инсталират 250 санитарни станции, на които зрителите да могат да мият ръцете си постоянно.

Освен това се дава възможност на тези, които се притесняват да посетят турнира, но вече имат билети, да получат обратно парите си.

Отложиха първи мач от френската Лига 1 заради епидемията от коронавирус 

Коронавирусът притесни MotoGP 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още