Месо от дива свиня прекратява кариерата на Тайсън Фюри

dsport.bg

Кариерата на Тайсън Фюри е под сериозна въпросителна. DailyMail гръмна днес, че световият шампион по бокс и братовчед му Хюи всъщност са използвали допинг през 2015 година. Тогава те бяха уличени в използване на забранени стимуланти и бяха наказани за близо 2 години, но обявиха, че не е било нарочно, тъй като са яли месо от дива свиня, в което е имало забранената субстанция нандролон.

Сега обаче, фермерът Мартин Керфут твърди, че двамата са го накарали да излъже, че ги е снабдил с въпросното месо. Освен това те са му обещали 25 000 паунда, които дори не са платили. Фермерът е подписал две свои показания, в които казва, че е дал въпросното месо на братя Фюри по време на делата срещу тях.

От антидопинговата агенция във Великобритания вече обявиха, че проведат разследване по случая. "Ще разгледаме всякаква информация по случая", обявиха от организацията.

"Посетиха ме през ноември 2016 година във фермата ми в Престън. Дойде човек, който е близък до братя Фюри. Помолиха да ме излъжа, че съм им дал месото. А аз дори нямам месо от дива свиня. Никога не съм убивал дива свиня", допълни той.

"Те продължаваха да ме убеждават с времето, че ще ми платят. Когато нещата станаха по-сериозно те ми предложиха определена сума преди делото и след него. В моите очи аз само им помагах", заяви още фермерът. "Писна ми от лъжите на хората. Публиката заслужава да знае истината", сподели още Керфут.

Така, ако се докаже за тази измама е твърде вероятно Тайсън Фюри да изгуби световната титла, която спечели скоро след боя над Дионтей Уайлдър и да изгори за доста време, което може да означава и край на кариерата му.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още