Местят Джошуа – Пулев в малка зала?

Пандемията от коронавирус може да премести суперсблъсъка между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев за много по-малко съоражение в сравнение със стадиона на Тотнъм, който по план трябваше да посрещне сблъсъка на 20 юни.

Covid-19 отложи двубоя като се заговори за нова дата 25 юли, но към момента и тя изглежда невъзможна. Дата за мача в момента няма като всичко зависи от овладяването на заразата и подновяването на спорта като цяло.

Смята се, че всички спортове ще се подновят при закрити врата, но проблемът с мач от ранга на Джошуа – Пулев е, че провеждането му без публика ще доведе до огромни финансови загуби за организаторите.

Затова по-вероятният вариант е да бъде преместен за по-малка зала. „Много от големите боеве, Джошуа срещу Пулев, Дерек Чисора срещу Олександър Усик и Дилиан Уайт срещу Александър Поветник са много трудни за провеждане без приходи от билети“, сподели президентът на Matchroom Boxing Франк Смит.

„Мисля, че когато подновим ще видим определено ниво на боеве, които могат да се проведат при закрити врата, а след това ще видим колко може да продължи. Не знаем, дали ще имаме публика през декември или дали ще имаме достатъчно голяма публика. Може да бъде позволено запълване на само 50% от залата, може да бъде позволено да бъдат 5 хиляди зрители и това е големият въпрос сега.“

„Оптимист съм, че той (Джошуа) ще се бие тази година, гледаме към различни възможности. Говорим с Тотнъ, все още, но е много сложно заради графика на футбола и не знаем какво ще се случи с публиката. Можем да потърсим по-малки зали за него, но е трудно сега да вземем решение без да знаем какво ще се случи.“

Междувременно, промоутърът на Джошуа Еди Хърн разкри, че вече се водят преговори с екипа на Тайсън Фюри за мач между двамата през 2021-а като най-вероятната локация би била Саудитска Арабия.

От лагера на Джошуа се надяват срещата с Пулев да се състои до края на годината

Дилиън Уайт: Кубрат Пулев е сексуален хищник

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още