Металург Перник съобщи, че в дербито срещу Миньор Перник, което бе прекратено преждевременно заради нахлуване на фенове на Миньор, му е присъдена служебна победа с 4:0.

От клуба обаче разкритикуваха БФС заради прекалено малкото наказание, наложено на Миньор, чиято публика нахлу на терена в 83-ата минута.

Ето какво написаха от Металург:

„Мина една седмица от мача с Миньор Перник, правим кратка ретроспекция на случилото се, тъй като бе бързо забравено и остана почти безнаказано.

В 83-тата минута на мача фенове на гостите нахлуха на терена и удариха в главата страничния съдия, след което главния съдия прекрати мача. Гостите нахлуха на терена и започнаха да чупят и да атакуват феновете на домакините и неутралните фенове.

След края на мача от страх или от нещо друго, съдийската бригада не посмя да напише в доклада си, че е имало удар по страничния съдия от фенове на гостите.

В сектора на домакините имаше много родители, довели децата си, за да се забавляват и гледат два пернишки отбора. След мача родители се свързаха с нас и казаха, че децата са им много уплашени и са плакали, когато публиката на гостите нахлу на терена и се насочи към трибуната с фенове на домакините и неутралните фенове с камъни и други предмети, които бяха хвърлени по трибуните с хора.

За жалост футболният празник на град Перник бе развален от група "фенове". След мача много от феновете на Миньор се разграничиха от случилото се и бяха огорчени от това, което направи тази група "фенове".

ОС на БФС излезе с решение след срещата: 250 лв. глоба за отбора на Миньор Перник и предупреждение от лишаване от домакинство.

Полицията задържа едно лице след мача за случилото се.

Как искате после да се гледа футбол по трибуните.

Как искате утре някой родител пак да отведе детето си на футболен мач.

До кога някои длъжности лица ще ги е страх от това да кажат истината и да се понесе нужното наказание“.

Пернишкото дерби между Металург и Миньор не се доигра заради нахлуване на фенове (ВИДЕО)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS