Методи Деянов е новият директор на Академия „Царско село“. Бившият футболист и треньор е работил в школата на ЦСКА, а също така е бил национален селекционер на България до 17 години.

45-годишният специалист е бивш футболист на ЦСКА, ОФИ Крит, Анортозис и националния отбор на България.

Методи Деянов привлече и нов треньор в школата в лицето на Галин Иванов. Бившият централен защитник също е работил в ДЮШ на ЦСКА, а също така води представителния отбор на „червените“ през 2015 година. Иванов работи като треньор в ДЮШ на Лудогорец и помощник треньор на Лудогорец II, а през миналия сезон и като помощник треньор в Локомотив София.

От този сезон Академия „Царско село“ ще има следната треньорска структура в различните възрастови групи:

Старши треньор U19 – Владислав Вутов
Старши треньор U17 – Галин Иванов
Формация набор 2005/06 – Пламен Йорданов
Формация набор 2007/08 – Пламен Йорданов
Формация набор 2010/11/12 – Ангел Христов
Формация набор 2013/14/15 – Ангел Христов

Ето какво каза Методи Деянов пред клубния сайт на Царско село:

Г-н Деянов, влизате в ново амплоа като директор на Академия „Царско село“. Бързо ли се решихте на този ход?

Аз винаги съм обичал да работя с деца. Било то в работата си в школата на ЦСКА или националния отбор на България до 17 години. Да, това е ново амплоа, тъй като е и по-сериозна отговорност. Управлението на Академия „Царско село“ е истинско предизвикателство за мен и съм изключително доволен, че имам този шанс. Получих покана от собственика на клуба Стойне Манолов и сметнах, че това е добра крачка в моята кариера.

Кое е първото нещо, което ще направите?

Първо ще анализирам сегашната ситуация в Академията. Има неща, които със сигурност трябва да се променят. Промените вече започнаха.

Какви са те?

На първо място поканих Галин Иванов за треньор в школата. Той ще ръководи момчетата родени през 2004 година. Владислав Вутов ще поеме формацията U19, която се състезава в Елитната юношеска група. Две формации на момчета родени между 2005 и 2008 година остават в ръцете на Пламен Йорданов. С най-малките ще работи Ангел Христов.

В какво състояние заварихте Академия Царско село?

Бих казал, че има какво да се направи. Моето, а и на колегите желанието е да върнем Академията от състоянието и нивото от преди няколко години. Не трябва да забравяме, че Царско село първо започна с футболна академия за децата, а впоследствие се създаде и представителния отбор, който в момента играе в елитното първенство. Факт е, че вероятно фокуса се обърна, но сега съм убеден, че ще обърнем достатъчно внимание на децата.

Ще се прави ли допълнителна селекция?

Да, определено е нужно подсилването на някои формации. Също вече обръщаме внимание на най-малките. Тези, които са родени след 2013 година. Вече им е време да започват да тренират футбол организирано. Вратите на Академията са отворени за всички добри млади футболисти.

Каква е вашата философия?

За всеки един треньор или ръководител е важно да „извади“ добри футболисти. Аз обаче искам и нещо друго, което е не по-малко важно. Искам освен футболисти да направим от децата и добри хора. Това е много, ама много важно. Нещо, което може би забравяме в последно време, когато всички са се фокусирали върху резултати, резултати, резултати и то на всяка цена. Не трябва да обръщаме гръб и на доброто.

Разговаряхте ли вече с Любослав Пенев и какви са неговите очаквания от Академията?

Разбира се. С Любослав Пенев винаги се работи професионално и определено Царско село може само да спечели от треньор като него. Една от нашите цели е да създаваме футболисти, които да играят в представителния отбор. Сами видяхте как в последната година и половина цели петима играчи успяха да заиграят мъжки футбол, идвайки от школата. Това никак не е за подценяване. В Царско село всеки един добър футболист ще има възможност да попадне в мъжкия отбор и то при треньор като Любослав Пенев.

Как оценявате тренировъчната база и има ли още какво да се подобри?

Царско село има една от най-добрите бази в София и го казвам с чиста съвест. Мъжете и момчетата от школата се готвят в един комплекс, а не обикалят различни терени в София. Пуснат е в експлоатация и чисто нов изкуствен терен, който е перфектен за зимни условия. Не трябва да забравяме, че има и зала, в която да се провеждат тренировките при лошо време. Всичко това дава предпоставка за изграждане на добри футболисти.

Според вас има ли готови играчи, които могат да подсилят представителния отбор?

Рано е да се каже. Това трябва да каже Любослав Пенев, който гледа отборите при подрастващите. Ако види талант то със сигурност и вие ще го видите при мъжете.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS