Треньорът на женския национален отбор по волейбол Лоренцо Мичели говори пред официалния сайт на БФ Волейбол веднага след победата с 3:1 над Швейцария на Европейското първенство.

- Синьор Мичели, поздравления за победата над Швейцария и второто място в групата. Какъв е коментарът ви?

Започнахме трудно мача. Напрежението беше голямо. От началото не бяхме достатъчно фокусирани. Всички знаехме колко е важен този двубой за второто място. Бавно, бавно започнахме да владеем развитието на мача. Във втория гейм вече играехме, както искам. А след това напълно развалихме системата на швейцарките, което е доста трудно по принцип. Отборната работа, всички момичета донесоха победата.

- Какво означава за вас второто място след толкова силната Италия? И сега предстои осминафинал със Словакия.

Всеки мач е важен. За мен беше важно да победим всички отбори, които бяха на нашето ниво и го направихме. Бяхме по-добри от тях. За мен е страхотно да гледам как момичетата се забавляват. Нашата система, нашата победа – всичко ме кара да се гордея с тези състезателки. Огромна чест е да защитавам българския флаг.

- Мечтите са безплатни. Колко големи са вашите?

Казах на моите момичета, че пред нас се открива голяма възможност. Нека играем! Нека се наслаждаваме! Нека не слагаме лимити в нашата работа! Ще видим до къде ще стигнем!

Страхотно! България спечели второто място в групата си на Евроволей

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS