Микел Артета: Чувствам се напълно възстановен

Мениджърът на Арсенал Микел Артета, който бе диагностициран с COVID-19 преди десетина дни, заяви пред английските медии, че вече се чувства много по-добре и смята, че се е възстановил от заболяването.

„Вече съм добре. Чувствам се напълно възстановен. Отне ми 3-4 дни, за да започна да възвръщам енергията си и да се почувствам по-добре. Радвам се, че всичко при мен вече премина и остава в историята“, сподели Артета.

37-годишният специалист бе сред първите диагностицирани с коронавирус във Висшата лига. Той разкри детайли и около периода, в който е разбрал за заболяването си.

"Всичко се случи много бързо. Във вторник следобед не се чувствах особено добре и посетих кабинета на доктора ни, но той не беше там. Получих обаждане от Съвета на директорите след тренировка, докато бях в колата си и те ми казаха, че президентът на Олимпиакос е дал положителен резултат за коронавирус и всички, които са били в контакт с него, са изложени на риск. Притесних се, защото много от футболистите ни имаха някакъв контакт с този отбор. Споделих, че и аз самият не се чувствам добре".

"Направихме теста в сряда. В петък ме информираха, че съм заразен. Всички, контактували с мен бяха поставени под карантина. Следователно и мачовете трябваше да бъдат спрени", сподели още Артета.

По план отборът на Арсенал трябваше да поднови тренировки на 24 март, но поради развилата се ситуация и все по-разпространяващата се зараза от коронавирус тренировъчния процес се отложи за неопределено време.

Прочетете още