Мила Пашкулева е една от големите надежди на българския волейбол. 19-годишната състезателка на Марица е титуляр на поста либеро в националния отбор. Утре Пашкулева и отборът ни започва Европейското първенство с мач срещу Хърватия. Двубоят е от 22 ч в „Арена ди Монца".

Ден преди срещата Пашкулева даде интервю за официалния сайт на БФ Волейбол.

- Здравей, Мила! Остава един ден до началото на Европейското първенство. Първият ни мач беше срещу Хърватия, както и в Лигата на нациите. Каква е разликата между двубоя сега и онзи в Япония, когато спечелихме с 3:0?

- Сега се чувстваме по-подготвени. Знаем, че в хърватския отбор липсват няколко основни състезателки. Това е добре за нас. Надявам се, че ще излезем с победа от мача. Няма по-добро начало на един турнир.

- Какво помниш от мача в Нагоя преди два месеца?

- За мен е незабравим. В него и нашият капитан Мирослава Паскова беше с нас. За съжаление се контузи точно тогава. Сега обаче тя пак е тук. Хъсът на Мира помага много на отбора. Така беше и на предишния мач в Нагоя. Сега ще е по същият начин.

- Какво мислиш за групата ни на Европейското първенство?

- Доста добра е. Гледах и другите групи. От цялото Европейско първенство няма по подходяща. Мисля, че ще излезем с победи. Трудният съперник е Италия. Надявам се и срещу домакините, които са световна сила, да се представим добре.

- Каква е атмосферата в отбора?

- Определено е страхотна. Никога не съм се чувствала толкова добре. Подкрепяме се непръснато и даже извън залата сме постоянно заедно.

- Показа отлични игри в Лигата на нациите. На какво се дължи израстването в играта ти?

- Много хъс и желание. Във всеки момент си казвам, че това е моето нещо и трябва да го направя по най-добрия начин.

- По колко часа на ден мислиш за волейбол?

- Честно казано – непрекъснато!

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS