Милан изглежда работи активно по проекта за изграждане на нов стадион в квартал Сан Донато, тъй като клубът е закупил земя с вече получено разрешение за строеж.

Според документи, с които са се запознали адвокат Феличе Раймондо и “Calcio e Finanza”, Милан е купил 90% от Sportlife City, компанията, която притежава земята, където ще бъде построен новият стадион.

Предишните собственици “Cassinari & Partners” ще запазят 10% от компанията.

Цената на покупката е за около 3 милиона евро, след като Sportlife City купи земята през миналия месец за 7,2 милиона евро.

Анализът на “Calcio e Finanza” на сделките отбелязва, че това е трик на Милан, за да заобиколят обичайните спънки, поставени от местните власти, когато се изготвя план за изграждане на нов стадион.

Това е така, защото земята вече е получила зелена светлина за строителство в света на развлеченията и спорта, което прави подробностите сравнително неясни.

Той също така включва клауза, която отбелязва, че ако Милан не възнамерява да използва земята за стадион, тогава собствениците на клуба, RedBird, ще я поемат и ще се съсредоточат върху създаването на нещо друго.

Предградието Сан Донато Миланезе е на около 10 километра от град Милано, но вече е свързано с железопътна линия и метростанция.

За разлика от предишния проект, този стадион ще бъде само за Милан и няма да бъде споделен с Интер.

От 1926 г. Милан играе на стадион “Джузепе Меаца” в квартал Сан Сиро, който дели с Интер от 1947 г. От 2 март 1980 г. стадионът носи името на известния италиански футболист Джузепе Меаца, играл и за двата милански клуба. Меаца почина година по-рано.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS