Милан обяви рекордни загуби от почти 200 милиона евро

dsport.bg

Милан обяви загуби от 195 милиона евро, но заяви, че резултатът не е изненадващ и е в съответствие с очакванията на клуба.

„Клубът не беше имунизиран срещу сезон, който беше силно засегнат от глобалната пандемия“, се казва в официалното изявление на Милан.

„Отрицателните финансови резултати на клуба вече бяха отразени от предишното ръководство и крайният резултат е загуба от около 195 милиона евро. Като изключим негативното въздействие от настоящата ситуация, резултатите се подобриха значително и са в съответствие с очакванията на клуба."

„Росонерите“ също така настояват, че са „напълно отдадени на това да спазват правилата на Финансовия феърплей“.

„Клуб като Милан се нуждае от време, за да се трансформира, но това ще се случи чрез обединението между него и собствениците и вяра в положителния път, който е поел. Огромното въздействие на сегашната ситуация в здравеопазването е ясно и се отразява върху приходите от билети и последващото намаляване на търговските дейности“.

Клубът също така подчертава как част от телевизионните права за последната част от сезон 2019/20 ще бъдат отчетени за следващата кампания.

Неучастието в Лига Европа неимоверно оказа лошо влияние върху финансите на клуба.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още