Ръководителите на Милан планират следващите ходове на футболния пазар, но в същото време завършват проекта за изграждане на нов стадион, който ще бъде домакин на „росонерите“.

Разрушаването на "Сан Сиро" е тема, която се дискутира от доста време в италианската общественост, а Милан е готов да напусне този стадион и да построи собствена арена. Все пак целият проект вече е направен и изпратен на градските власти, откъдето се очаква зелена светлина през следващата седмица.

Става въпрос за изграждането на многофункционално съоръжение на площ от 486 283 метра, до стадиона ще можете да намерите нов музей за историята на Милан, хотел с 200 стаи, модерен магазин, но и търговски център, където можете да закупите различни марки.

Общата инвестиция възлиза на 1,28 милиарда евро, които "росонерите" твърдят, че ще осигурят, ако получат зелена светлина да започнат реализацията на този амбициозен проект. Ако градският съвет приеме проекта на Милан, строителството може да започне още през 2025 г., а новият стадион ще бъде завършен най-късно през лятото на 2027 г.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS