Мило Борисов пред Дарик: След 2-3 години Левски ще стъпи здраво на земята финансово

Томислав Русев Томислав Русев

Основният акционер в Телематик Интерактив АД, фирмата носител на лиценза на Palms Bet, Мило Борисов даде ексклузивно интервю пред Дарик радио, в което коментира партньорството си с Левски, започнало през есента на 2022 г. Той говори по много въпроси, свързани със „синия“ клуб, с който работят доста успешно и това спонсорство помогна на тима да спечели Купата на България.

Мило Борисов е инженер и предприемач с над 30-годишен опит в игралната индустрия, господин Борисов е международно признат визионер и е сред водещите фигури в сектора по света.

„От 2018 година съм активно в България, преди това живях в чужбина. Това доведе до някои промени в нашата структура. Преди година взехме кардинално решение да помагаме на българския спорт. Уникално изживяване е да посетиш музея на Левски. Видях протокол от 1911 година, който е преди официалната регистрация, изключително много трофеи, медали, купи. Още съм развълнуван. Решението да помогнем Левски бе непринудено. Имахме среща с Наско Сираков и Тити Папазов. Нещата стояха доста мрачно, несигурно. Коментирахме, че можем освен финансово, да помогнем на клуба и с управленческа работа, така че да започне да се управлява като печеливш бизнес. Прценихме, че клубът има голям потенциал и може резултатът да дойде много скоро. След като коментирахме нещата с господин Сираков, се срещнахме и със Станимир Стоилов, който се съгласи да участва. Нямаше никакъв натиск. Първо искам да кажа няколко думи за Palms Bet. Това е марка, а не компания. Компанията, която сключи договор с Левски е Телематик Интерактив АД. Подпомагането на спорта не е само да помагаме на Левски, ние сме генерален спонсор и на федерацията по художествена гимнастика. Има и други примери“, заяви Борисов в студиото на Дарик радио относно решението на компанията да стане спонсор на Левски.

Борисов коментира и премиите, раздадени в клуба след триумфа за Купата на България: „Ние подкрепяме кампанията „Левски е вечен“ с това, което е по нашите възможности. Успехът се дължи на феновете и управлението. Тази кампания дойде много навреме. Считаме, че е прецедент да отстъпим мястото на гърдите на екипите. Не знам някой друг клуб в България да го е правил. Всички фенове са много доволни. Виждаме една голяма еуфория. Това е само началото, защото предстои още много работа. Във футбола има много клубове, които с много пари не постигат успехи. При нас ситуацията е различна. Искаме да постигнем добра селекция, както досега с играчи с много качества, които седяха на резервни скамейки, а в Левски получиха крила. Дадохме 100 000 лева за отбора и 30 000 лева за УС, защото когато се постигат резултати, трябва да се възнаграждават. Надявам се да имаме още поводи за премии. Аз съм в чудесна комуникация с оперативното ръководство на Левски. Създава се добър климат за работа. Много голяма е ролята на Мъри Стоилов. Виждам добра възможност тази комуникация да продължи и да даде резултат. Като цяло, в целия си бизнес съм опитвал да влагам креативност“.

„Монетите вече са поръчани. Те ще излязат съвсем скоро. От едната страна ще бъде купата, а от другата логото. Ще има и дигитални копия – т. нар. NFT. Това е уникално за България. Рекламите, които Левски започна да продава от началото на февруари, вече са разпродадени. Няма свободни минути на дигиталните пана, които наша компания осигури. Този тип дигитална реклама е много по-привлекателно. Герена вече не отстъпва по нищо на европейските стадиони от гледна точка на реклама. В рамките на 2-3 години е много възможно при правилно управление да бъде постигнат звезден екип от млади и талантливи футболисти. Ролята на спортно-техническия екип, в лицето на Мъри Стоилов, е много голяма. Знаем, че Левски иам доста финансови задължения, но на първо време могат да бъдат платени най-належащите, а другите да бъдат отложени. Това отнема време, но миналият сезон показва, че това бе добро начало. Проблемът не е в задълженията, а в обслужването им. Всеки бизнес има задължения. Погасяването им е въпрос на финансова дисциплина. Вярваме, че клубът се развива правилно и следва добра стратегия на развитие, след 2-3 години може да стъпи здраво на земята финансово, освен да бъде успешен с добри футболисти и да печели медали и купи“, заяви Борисов в края.

От Palms Bet са поели ангажимент за 20 милиона към Левски

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още