Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев се ангажира с пълна подкрепа за благотворителния „Мач на надеждата“, организиран от Стилиян Петров на 6 септември тази година на националния стадион „Васил Левски“. Със събраните средства от билетите ще бъдат подпомогнати страдащи от онкологични заболявания и лечебни заведения у нас. В благотворителния мач ще играят известни футболисти от България и чужбина.

Министър Димитър Илиев бе категоричен, че той и семейството му ще дадат личен принос за благородната кауза като закупят билети и бъдат на стадиона. „Всички ние трябва да се обединяваме в името на подобни инициативи. Това е кауза за доброто!“, заяви министърът на младежта и спорта. Стилиян Петров благодари за подкрепата и разказа за дейността на неговата фондация, която работи с 1500 български семейства. По думите му психологическата помощ е от ключово значение за терапията на хората с онкологични заболявания, затова фондацията осигурява и такава подкрепа.

„Мачът на надеждата“ ще бъде първото голямо събитие от този ранг в България, организирано от Стилиян Петров. А тъй като спортът обединява, събитието ще се състои именно на Деня на Съединението.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS