"Предвиждаме годишните средства за спорт за децата в детските градини, за учениците в училищата и за студентите в университетите да бъдат увеличени с бюджета за 2024 година. Спортът за всички възрасти е водещ приоритет за екипа на Министерството на младежта и спорта", заяви министър Димитър Илиев на работна среща с представители на Националното представителство на студентските съвети (НПСС). 

Председателят му Даниел Парушев запозна министъра с дейността на организацията, включително с активностите й в областта на масовия студентски спорт. Като пример бяха посочени предстоящите Национални летни студентски игри "Летен университет", в които от години участват стотици студенти. 

По време на разговора експерти от ММС представиха реални възможности за проектно финансиране на идеи на НПСС в областта на младежките политики и студентски инициативи. Обсъдени бяха и конкретни кампании. 

"Убеден съм, че Вашите енергия и активна дейност ще допринесат за изграждане на отличници не само в университетите, но и в живота", обърна се министърът на младежта и спорта към представителите на НПСС. 

"Готови сме за още по-тясно сътрудничество с ММС", заяви Даниел Парушев и подчерта, че в лицето на министъра виждат партньор и съмишленик, тъй като той е част от системата на висшето образование.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS