В процес на обсъждане е решение на правителството по отношение на спортните дейности, съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев. 

Първата стъпка е да започне подготовката на 200 състезатели, които се готвят за Олимпийските игри. Те ще тренират в базите на министерството на спорта, при спазване на всички противоепидемични мерки. Като втора стъпка, поетапно ще бъдат връщани към нормално функциониране спортовете на открито, а след това и всички останали. 

След визитата си в Габрово той посети и Русе, където съобщи, че спортните клубове в цялата страна ще получат двойно увеличение на бюджетите си през 2021-а година. Спортните клубове, който се помещават в имоти на министерството, ще бъдат освободени от наем за месеците на извънредното положение.

"Мисля, че това е много сериозна помощ за българския спорт, защото знаем, че спортистите се коват именно там. Там клубовете носят отговорност и за аматьорския спорт и за масовия спорт. Тоест тенденцията в следващата година и в следващите години ще бъде увеличаване на средствата именно към клубовете. Въпреки че ще имат сериозни спестявания от липсата на международен спортен календар, а и на български, тази сума, която формира почти 25% от бюджетите им, ще бъде изцяло насочена към подготовката на атлетите", каза Кралев.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS