Министър Кралев: 200 състезатели скоро ще започнат подготовка, увеличаваме двойно бюджета на клубовете

| Спорт

В процес на обсъждане е решение на правителството по отношение на спортните дейности, съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев. 

Първата стъпка е да започне подготовката на 200 състезатели, които се готвят за Олимпийските игри. Те ще тренират в базите на министерството на спорта, при спазване на всички противоепидемични мерки. Като втора стъпка, поетапно ще бъдат връщани към нормално функциониране спортовете на открито, а след това и всички останали. 

След визитата си в Габрово той посети и Русе, където съобщи, че спортните клубове в цялата страна ще получат двойно увеличение на бюджетите си през 2021-а година. Спортните клубове, който се помещават в имоти на министерството, ще бъдат освободени от наем за месеците на извънредното положение.

"Мисля, че това е много сериозна помощ за българския спорт, защото знаем, че спортистите се коват именно там. Там клубовете носят отговорност и за аматьорския спорт и за масовия спорт. Тоест тенденцията в следващата година и в следващите години ще бъде увеличаване на средствата именно към клубовете. Въпреки че ще имат сериозни спестявания от липсата на международен спортен календар, а и на български, тази сума, която формира почти 25% от бюджетите им, ще бъде изцяло насочена към подготовката на атлетите", каза Кралев.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още