Министър Кузманов поздрави европейските шампиони по спортна аеробика

dsport.bg

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов изпрати поздравителен адрес до шампионите от Европейското първенство по спортна аеробика в Пезаро, Италия. Българските състезатели завоюваха общо четири титли в отделните категории на шампионата на Стария континент.

При смесените двойки Ана-Мария Стоилова и Антонио Папазов спечелиха златото, изпреварвайки представителите на Унгария и Италия. В категория индивидуално - жени Дарина Пашова беше безапелационна в своето изиграване и с оценка 21.700 се качи на най-високо стъпало на почетната стълбичка. При тройките, световните шампиони Папазов, Пашова и Тихомир Баротев грабнаха и европейската титла, оставяйки след себе си състезателите от Румъния и Италия. Представителите ни при юношите и девойките Борислава Иванова и Христо Манолов завоюваха първа титла за България от първенство на Стария континент в тази възраст.

„Ана-Мария Стоилова, Антонио Папазов, Дарина Пашова и Тихомир Баротев донесоха много щастие на спортната ни общественост със спечелването на златните медали при смесените двойки, тройки и индивидуално жени. А представителите ни при юношите и девойките Борислава Иванова и Христо Манолов, които завоюваха първа титла за България от първенство на Стария континент в тази възраст, ни увериха, че расте едно изключително талантливо поколение, което ще ни кара да се гордеем с постиженията си.

Това е огромна награда за положения труд и усилените тренировки. Вярвам, че се завръщате в родината по-мотивирани от всякога и заедно с треньорския екип ще продължите ползотворната работа, която ще ни радва с още много бъдещи успехи“, се казва в поздравителния адрес на министъра на младежта и спорта Андрей Кузманов до европейските шампиони.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още