Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов изпрати поздравителен адрес до Стойка Кръстева, която завоюва титла от турнира по бокс на Олимпийските игри в Токио. 

По пътя към олимпийското злато българката записа 5 победи в категория до 51 кг. и не остави съмнения за високата си класа. Във финалната среща Кръстева победи категорично с 5:0 съдийски гласа първата в схемата Бусе Наз Чакъроглу от Турция и спечели втората титла за България от Игрите в Токио. Титлата на Кръстева е пета за родния бокс от олимпийски игри и първа от 25 години насам.

„С гордост Ви поздравявам за извоюваната олимпийската титла в Токио, с която зарадвахте цяла България! След 25-годишна пауза родният бокс отново има олимпийски шампион! Поздравявам Ви за професионализма, волята за победа и високото спортно майсторство, които показахте на ринга на най-престижния спортен форум. Бяхте перфектна във всяка една от срещите си, показахте бокс от световна класа и заехте заслужено своето място на олимпийския връх. Доказахте, че високите цели в спорта се постигат с упорит труд, всеотдайност, авторитет и талант. Бъдете здрава и все така упорита, предана и смела по пътя към поредните върхове! От сърце Ви желая да продължавате да представяте  достойно България и да постигате следващите си големи цели в спорта“, казва министър Кузманов в поздравителния адрес до олимпийската шампионка Стойка Кръстева.

Стойка Кръстева: Треньорът ми изгради перфектната тактика

Второ злато за България в Токио! Стойка Кръстева е олимпийска шампионка

25 години по-късно България има нов олимпийски шампион в бокса

Борислав Георгиев: Стойка Кръстева е невероятен професионалист и пример за всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS