Спортният министър на България в служебния кабинет- Андрей Кузманов обяви аспектите на работата по формиране на бюджета за финансиране на федерациите през следващата година. В интервю за Дарик радио и dsport.bg той акцентира върху прозрачност и обективни показатели за оценяване на работата на централите у нас.

Министър Кузманов обяви, че до края на седмицата ще бъдат официално публикувани критериите, по които ще кандидатстват спортните федерации. Въвеждат се нови правила, които обективно ще оценяват дейността.

Освен резултаттите, ще се вземат под внимание и други елементи като специфика на спорта, провеждане на мероприятията, масовост, международно значение и участие, брой участници в световни и европейски първенства.

Важна част от работата в момента на ММС е и програмата, която предстои да бъде утвърдена съвсем скоро  за „българския треньор“. Според министър Кузманов тази професия сега е „в ъгъла“ и е редно да се направят необходимите реформи, които ще задържат кадрите от НСА и ще бъдат интегрирани като работни места в клубовете с държавно финансиране.

Министър Андрей Кузманов гарантира обезпечаването на българското участие и финалния етап от подготовката за зимната олимпиада в Пекин през февруари догодина.

За новите критерии и финансирането на спортните федерации, за държавното осигуряване на българските треньори и има ли конфликт с федерацията по биатлон чуйте интервюто на Ирина Русева с министър Андрей Кузманов.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS