Министър в Германия подкрепи плана за подновяване на Бундеслигата

Министърът на вътрешните работи на Германия Хорст Зеехофер подкрепи идеята за подновяване на мачовете от Бундеслигата в края на месеца. Зеехофер, в чиито ресори влиза и спортът, заяви, че е напълно възможен рестарт още през този месец. Това би могло да се случи само при стриктно спазване на здравните правила.

"Ако има случай на коронавирус в даден отбор, то целият клуб и последният съперник трябва да бъдат поставени под карантина", заяви министърът пред Билд.

Германската футболна лига планира да поднови мачовете от Бундеслигата, но при закрити врата и строги мерки, които включват редовни тестове на играчите и служителите. 

Очаква се на 6-ти май (сряда) канцлерът на Германия Ангела Меркел да проведе заседание, в което ще участват премиерите на 16-те германски провинции. Тогава ще бъде обсъждано и подновяването на футболните срещи. 

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още