Разкриха намеса на кметицата на Шивачево в казуса с клуба-фантом

dsport.bg

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев разкри още подробности по случая с футболния Стандарт Шивачево. Проверка на ведомството преди няколко дни показа, че клубът от ниските дивизии на българския футбол не развива дейност, но въпреки това е участвал на Конгреса на БФС на 12 октомври. От футболната централа пък заявиха, че клубът е участвал в детски турнир и дори е бил награден за спечелването му.

Ето какво написа Радостин Василев по казуса в страницата си във Фейсбук:

Здравейте, приятели!

Във връзка с продължаващия казус около ФК Стандарт Шивачево, в Министерството на младежта и спорта (ММС) беше разгледан протокол от Общо събрание на футболния клуб, проведено на 05.02.2021 г., публикуван в Търговски регистър и регистър на юридическите лица с нестопанска цел (вижте протокола от ОС на снимка № 1 към публикацията).

Председателят на УС на ФК „Стандарт” Динко Николов категорично отрича провеждането на подобно Общо събрание, като потвърждава за пореден път, че клубът не осъществява никаква дейност в последните три години, както и че подписът под протокола от Общото събрание не е негов и не е положен от него. Освен това г-н Николов заявява, че някой е депозирал документи с невярно съдържание, което е отделен състав от Наказателния кодекс.

При продължаващата проверка на ММС по случая бяха поискани допълнителни документи от Българския футболен съюз. Днес (30.03) в отговор от централата беше депозирано писмо, подписано от и. д. изпълнителен директор Валентин Чакъров. Към него е приложен протокол от проведено заседание на Управителния съвет на ФК Стандарт, което се е състояло на 18.09.2021 г. На него като упълномощен делегат за Конгреса на БФС, проведен на 12.10.2021 г., е определен Веселин Узунов (вижте протокол от УС на снимки № 2,3 и 4).

ММС потърси становище от члена на УС на ФК „Стандарт” Виолета Дянкова. Във видео обръщение тя категорично заявява, че никога не е участвала в общи събрания или заседания на Управителния съвет на клуба, тъй като той не развива никаква реална дейност. Дянкова описва начина, по който кметът на гр. Шивачево г-жа Наташа Коева, с вече готов протокол от заседание на УС, я е потърсила, за да подпише документа при смущаващи обстоятелства (вижте видеото към публикацията).

Виолета Дянкова изразява своята готовност да съдейства и да свидетелства пред разследващите.

В ММС категорично ще продължим политиката си за разкриване на клубове-фантоми и подготвяме детайлен доклад, който ще бъде предоставен на компетентните органи”,, написа министърът на спорта.

Министърът на спорта: Казусът „Стандарт Шивачево“ създава прецеденти, проверките продължават

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още