Министър Василев разговаря с главния архитект за бъдеща цялостна реконструкция на ''Българска армия''

dsport.bg

Екип на Министерство на младежта и спорта, ръководен от министър Радостин Василев, проведе работна среща с главния архитект на Столична община арх. Здравко Здравков и представители на Направление „Архитектура и градоустройство“ на Столична община.

Бяха дискутирани възможности, касаещи бъдеща цялостна реконструкция и модернизация на стадион „Българска армия“, съгласно проекта за Подробен устройствен план на парк „Борисова градина“.  Бяха детайлно разгледани издадените до момента документи, както и обхвата на бъдещата реконструкция и предстоящото обществено обсъждане на ПУП на парк „Борисова градина“.

По време на срещата се изясни, че на 12.09.2019 г. е издадена виза за проектиране на основен ремонт и реконструкция на стадион „Българска армия“, съгласно която няма пречка да бъде депозирана и одобрена проектна документация от Столична община за реконструкция и модернизация на стадион „Българска армия“ в съответствие със съвременните изисквания на УЕФА за провеждане на футболни срещи от най-висока категория.

В тази връзка като категорично неоснователни бяха определени опасенията на г-н Юлиян Инджов, изказани след проведената среща между представители на ПФК ЦСКА и ММС на 23.12.2021 г. Тогава той заяви, че на стадион „Българска армия“ могат да се извършват само ремонтни дейности и навеси на трибуни, които няма да удовлетворят изискванията на ФИФА и УЕФА. 

На 11 януари 2022 г. ще бъде организирана тристранна среща между представители на ММС, Столична община и ПФК ЦСКА, на която домакин ще бъде министър Радостин Василев.

Стойчо Младенов: Всеки футболист ще получи своя шанс

ЦСКА стартира подготовка за пролетта с медицински прегледи

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още