Министърът на младежта и спорта Радостин Василев каза пред журналисти в парламента, че ще депозира оставката си в петък сутринта. 

Попитан защо вече не я подал и какво чака, той отговори: "Това е въпрос на моя преценка, какво има да чакам". Дойдох да видя моята група, която ме е излъчила като министър, обясни още Василев.

Решението е взето, четиримата министри на "Има такъв народ" подават оставки заедно със заместник-министрите, посочи той и добави, че това не подлежи на никакъв коментар.

"В момента, в който ми бъде приета оставката и гласувана, се връщам като депутат за вероятно малкото време, в което ще съществува този парламент, но да не бъдем пророци, нищо не се знае", заяви още Радостин Василев.

В отговор на въпрос той каза, че Министерството на младежта и спорта не е имало забележки по бюджета. Аз работя добре с абсолютно с всички, които спазват закона и морала, оттам нататък сигурно нямам проблемите, които имат други министри, но и моето министерство не е толкова обемно, страшно и тежко, коментира спортният министър.

Попитан дали не съжалява, че си тръгва така набързо, Радостин Василев каза, че би съжалявал, ако този, който го наследи, не продължи водената от него политика, а именно - на "много голяма битка срещу корупцията в спорта и съответно много сериозни планове за подобряване на инфраструктурата". Надявам се евентуален следващ министър да продължи по тази линия да води политика, допълни той. 

Относно съдбата на стадиона на ЦСКА, Радостин Василев коментира, че стадионът на ЦСКА не зависи от волята на един министър, то е решение, което е в обществена полза. 

Министерството на спорта остава без министър

Ще подаде ли оставка министърът на спорта?

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS