Министерството на финансите в Испания не вижда доказателства, че плащанията на Барселона към бившият вицепрезидент на Техническата комисия на реферите (CTA) Хосе Мария Енрикес Негрейра са повлияли на резултатите на тима.

Данъчната агенция предупреди прокуратурата в страната през април 2022 г., че не е успяла да докаже, че плащанията от Барселона към Негрейра са повлияли на определянето на съдии за мачовете на каталунците или са променили резултатите от мачовете.

Според доклада, който съдържа резюмето на „случая Негрейра“, прокурорът твърди, че бившият рефер е получил Барса повече от 7,5 милиона евро.

Министерството на финансите посочва, че „тази липса на акредитация и обяснение“ може да е „индикация“, че фактурите може да прикриват незаконни услуги като търговия с поверителна информация на арбитражния комитет, влияние върху арбитражни назначения или участие в промяната на резултатите.

Подчертава се обаче, че тези действия "не са доказани в процедурата по проверка", нито според Данъчната агенция има плащания към даден арбитър.

Детектив откри Негрейра: Знам къде е, в момента се укрива

Защо Реал Мадрид трябва да се притеснява от съдията на Ел Класико?

Лапорта: Искат да ни дестабилизират с кампанията против Барселона (ВИДЕО)

Испанската федерация за скандала „Негрейра“: Призоваваме за спокойствие, справедливостта изисква време

Случаят „Негрейра“, част поредна - в Барса знаели съдията за финала на Купата през 2017-а три месеца преди мача

Съдът в Барселона прие жалбата на прокуратурата по случая Негрейра

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS