ММС финансира федерациите по неолимпийски спортове с 4,7 млн. лева

dsport.bg

Министерството на младежта и спорта одобри средства в размер на 4,730 млн. лева за настоящата година за дейността на федерациите, администриращи неолимпийски спортове. Финансовото подпомагане за 2024 г. се реализира чрез Програмата за финансово подпомагане на проекти за развитие на спорта за високи постижения на неолимпийските спортове и Програмата за финансово подпомагане на проекти за кадрово и научно-методическо осигуряване на спортните федерации.

Средства ще получат 25 федерации, като броят им е по-голям спрямо предходната година. В съпътстващата програма за кадрово осигуряване са увеличени възнагражденията на всички треньори и длъжностни лица средно с 15% спрямо 2023 г., като е добавена възможност за сключване не само на граждански договори, но и на трудови. За първи път в проектите на федерациите по неолимпийски спортове могат да бъдат включени втори национален треньор и лекар според спецификата на спорта.

С цел по-голяма прозрачност информация, свързана с изпълнението на дейностите по проектите на федерациите, администриращи както олимпийски, така и неолимпийски спортове, ще бъде публикувана на интернет страницата на съответната спортна федерация.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ