ММС осигури 15 милиона лева за развитие на клубовете през 2024

dsport.bg

Осигурени са 15 милиона лева за развитие на спортните клубове през 2024 г. През изминалата година ММС разпредели 13 милиона лева на близо 1000 клуба у нас по линия на Програмата за финансово подпомагане на проекти за развитие на спортните клубове. Това съобщи проф. Даниела Дашева, заместник-министър на младежта и спорта, която заедно с министъра на младежта и спорта Димитър Илиев проведе среща с представители на спортни клубове в Монтана.

„Целта на срещата ни е да Ви помогнем да решите проблемите си, разбрахме, че срещате трудности с финансирането на спортните клубове. Срокът за кандидатстването по програмата за настоящата година е до 19 януари, бъдете активни“, заяви проф. Дашева. Заместник-министърът подчерта, че за първи път от много време финансовото подпомагане от ММС за федерациите ще бъде осигурено още в началото на годината, докато в предишни години то е стартирало месеци по-късно.

Министър Илиев апелира представителите на клубовете да кандидатстват с проекти по програмите на ММС, за да може да се обезпечи необходимото им материално-техническо осигуряване.

Представителите на спортната общественост в Монтана поставиха въпроси като ремонтиране на спортната база и разкриване на спортно училище в града. Особено внимание бе обърнато върху издигането на авторитета на треньорската професия, подготовката на нови кадри и справедливи възнаграждения. „Инструментът, с който ММС разполага за подобряване на спортната инфраструктура, е Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти. Осигуреният ресурс за годината е в размер на 10 милиона лева“, обяви министър Илиев. 10 милиона лева бе и бюджетът на програмата за изминалата година, когато тя стартира. Тогава към нея бе регистриран огромен интерес като бяха подадени проектни предложения за двойно повече средства от заложените. В рамките на дискусията бе поставен също въпросът за изграждането на плувен басейн в Монтана, което може да се осъществи именно по програмата за споделено финансиране.

По време на срещата министър Илиев пое ангажимент да бъде оказана подкрепа на незрящи хора в града, за да могат да упражняват подходящите за тях спортове в определени места.

Вторият ден от посещението на министъра на младежта и спорта в Северозападна България днес продължава във Враца, вчера Илиев бе във Видин.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ