МОК призна кикбокса за олимпийски спорт

dsport.bg

На своя сесия Международният Олимпийски Комитет в Токио прие спорта кикбокс в Олимпийското семейство. Това е най-важния ден в историята на Световната асоциация на организациите по кикбокс (WAKO). Дългото  пътуване към олимпийското признание най-накрая приключи с признание.

От 30 ноември 2018 г. WAKO беше на изпитателен срок към МОК и оттогава работеше усърдно, стратегически и целенасочено. Трудът на цялата кикбокс общественост бе награден с официалното признание на изпълнителният комитет на МОК днес в Токио, дни преди старта на 32-те Летните олимпийски игри.

Признаването на Кикбокса за Олимпийски спорт нямаше да е възможно без основните фигури, които положиха неимоверни усилия през годините. Това са бившите ръководители и основоположници на WAKO организацията по кикбокс г-н Георг Фредерик Брукнер, г-н Енио Фалцони, г-н Борислав Плевеич, както и настоящият президент на международната федерация по кикбокс г-н Рой Бейкър.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още