MOK също против идеята на ФИФА за световно по футбол през две години

dsport.bg

Международният олимпийски комитет се присъедини към призивите на УЕФА и КОНМЕБОЛ срещу идеята на ФИФА да организира световни първенства на всеки две години, вместо на четири, както е в момента.

Основното притеснение на МОК е, че при въвеждането на промяната Световното първенство може да съвпадне с Олимпийските игри, което би понижило драстично интереса към олимпийския футболен турнир.

„МОК споделя притесненията на други спортни организации, свързани както с физическото, така и с психическото здраве на играчите. По-чести Мондиали ще поставят футболистите под огромно напрежение", гласи становище от МОК.

От Международния олимпийски комитет също така призоваха да се проведат консултации с организациите, представляващи футболистите, каквито до този момент „очевидно не са се състояли“.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още