Селекционерът на Турция Винченцо Монтела коментира победата с 3:1 срещу Грузия на старта на група F на Евро 2024. Според него двубоят е бил на високо ниво. Специалистът сподели, че мечтата на турците сега е да спечелят следващия си мач срещу Португалия и да се класират за елиминациите.

„Нашите привърженици бяха страхотни, въпреки че беше трудно. Тази победа е и за тях. Навършвам 52 години днес, така че това е най-добрият подарък, който бих могъл да получа", каза Монтела.

„Имахме 22 удара във вратата днес. Трябва да бъдем по-ефикасни, но оценявам представянето на отбора. Малко се отпуснахме след непризнатия с ВАР втори гол, но това се случва. Физически грузинците са много здрави и са добре организирани. Те познават силните си страни и слабости и играят в съответствие с това. Не са на Европейското първенство по случайност", продължи той, след което разкри амбициите на Турция.

„За първи път печелим първия си мач на такова първенство и не сме излизали от групата в последните си три Еврошампионати. Последният път дори не взехме точка. Първата ни цел беше да спечелим този мач. Направихме го и мечтата вече е да спечелим следващия мач и да се класираме за елиминациите".

Анди Робъртсън: Трябва да върнем доверието в играта си

Турция спечели шоуто с Грузия и започна успешно Евро 2024

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS