Руски съд нареди условното освобождаване на двамата известни местни футболисти, които попаднаха в затвора за участието си в две нападания миналата година, съобщиха руските информационни агенции.

Александър Кокорин и Павел Мамаев, които играеха в руския елит и бяха национали на „Сборная“, се извиниха, след като бяха заснети миналата година в две прояви  на физическо насилие в Москва. Двамата играчи присъстваха и на двата инцидента, след като отпразнуваха десетгодишнина от своето приятелство в московски стриптийз клуб, където и двамата заявиха, че са пили бира.

През май, Кокорин бе осъден на 18 месеца затвор, докато Мамаев получи 17-месечно присъда след месеци изслушвания, които бяха пряко отразени от руските държавни медии. Някои критици на Кремлин споделиха, че суровите наказания за футболистите са били направени, за да се отклони вниманието от по-сериозни проблеми в страната, включително и увеличаването на пенсионната възраст. Московският съд нареди те да бъдат пуснати условно на 17 септември, сподели адвокатът на двамата, цитиран от руските информационни медии.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS