На 19.12 Ботев ще се завърне на ‘‘Колежа‘‘ (ВИДЕО)

Зингаревич ще строи още три терена в „Коматево“

Валери Станков Валери Станков

Строителят на стадион "Христо Ботев“ Илиян Филипов увери, че на 19 декември 2022-а година Ботев Пловдив ще може да се завърне в своя дом.

След среща в общината собственикът на фирмата- строител добави, че Антон Зингаревич е поискал разрешение да изгради още три терена за детско-юношески футбол на базата в „Коматево“.

„Срещата при кмета мина абсолютно нормално. Изчистиха се всички неща, които се чакат. Уточнихме и парапетите. Полицията не съгласува първоначалния проект. Искаха между терена и трибуните да има високи парапети. Феновете казаха, че това не е нормално. Разбраха се с полицията да дойдат следващия вторник, за да получим финалния проект за парапетите. Ние сме ги поръчали вече и се изработват. Всички проблеми са изчистени. За седалките чакаме поръчка. И в момента могат да се монтират, но на два сектора. Другите два сектора до 45 дни трябва да бъдат приключена хидроизолацията. Тогава ще можем да монтираме на целия стадион. Всичко друго върви. Металната конструкция сме поръчали. Ще се постараем декември да е готова. Каквото мога като допълнителна конструкция ще бъде монтирана до декември. Гоним акт 16 да имаме до тогава. Декември Ботев да влезе в „Колежа“ това гоним“, каза Илиян Филипов.

„Не е по-различна тази среща. На всяка една среща излизат допълнителни неща. На тази излезе, че конструкцията на таблото е предвидена точно там, където няма да изграждаме метална конструкция. Винаги излизат такива неща. Все пак това е голямо съоръжение. Разберете го това нещо. Решаваме ги тези неща по най-бързия начин“, добави той.

„Зингаревич е щастлив.  Пое един ангажимент. Беше си го поставил да вкара Ботев в Европа. Направи го. Трябва да радва всички фенове. Каза, че продължава с каузата и ще инвестира колкото трябва. Поиска от общината терените до „Коматево“, за да изгради още три терена за детско-юношески футбол. Този човек първо го попитах кой ще вземе терените. Той категорично каза клубът, защото иска всичко, което се изгражда да е за клуба. Мога да кажа само евала“

„Двугодишният период отдавна го няма. Проектът до ден днешен влиза в общината. Можех да не съм започнал да строя. По договор трябва да получа от общината всички заверени от тях проекти. Ние чакаме още проекти. Може би след 35-40 дни ще ги получа тези проекти. Не е незаконен строежът. Можем да кажем, че на 19.12.2022 година Ботев ще влезе на „Колежа“, каза още Илиян Филипов.

Зингаревич: Вярваме, че стадионът ще бъде готов за втората част на следващия сезон (ВИДЕО)

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още