На 6 декември ще има точна количествено-стойностна сметка за строителството на стадион "Христо Ботев"

dsport.bg

Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков изрази увереност, че на 6 декември ще има точна количествено-стойностна сметка за строителството на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. Нанков, който бе изпратен от бившия премиер Бойко Борисов да следи за строежа на спортното съоръжение в качеството на експерт, даде своето мнение след традиционната среща между представители на Община Пловдив, фирмата-строител на "Колежа" и представители на привържениците на "канарчетата". 

"Отново се убеждавам, че реалистичният срок за приключване на строителството на стадион "Христо Ботев" в цялостния му вид е месец септември 2023 година. Има вариант съоръжението да е готово и през месец юли догодина за началото на новото първенство, но аз настоявам "Колежа" да е завършен напълно преди отборът на Ботев (Пловдив) да започне да играе мачовете си на него. Не е необходимо да се бърза да се влиза още февруари, защото няма да има гаранция, че след това строителните дейности ще продължат. Трябва да бъдат направени компромиси от всички страни, за да може да се стигне единно крайно решение за строителството на стадиона. Възложителят и строителят поеха ангажимент на 6 декември да бъде изготвена количествено-стойностната сметка в окончателния ѝ вид", заяви Нанков след срещата в Община Пловдив. 

"Не е осъществен добър контрол от възложителя. За мен е важно да видим количествено-стойностната сметка и да начертаем точните мерки. Може би ще са необходими още 10 милиона лева за окончателното завършване на стадиона. Съблекалните ще бъдат изместени на Централната трибуна, а не както бе по идеен проект на Трибуна "Изток", допълни Николай Нанков. 

Както е известно, по време на предишното управление на ГЕРБ бяха отпуснати 25 милиона лева за строителството на стадион "Христо Ботев". До момента от тези средства са усвоени близо 18 милиона лева, а в края на месец октомври Община Пловдив взе решение да изтегли допълнителен заем в размер на 12 милиона лева за довършване на съоръжението.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още