На Олимпиадата в Токио ще правят по 60 хиляди теста на ден за коронавирус

dsport.bg

По време на Олимпийските игри в Токио организаторите възнамеряват да правят около 60 хиляди теста за коронавирус ежедневно на спортистите и другите участници в спортното събитие. Това заяви на онлайн пресконференция ръководителят на организационния комитет на Токио 2020 Сейко Хашимото.

"Предполагаме, че максималният брой дневни тестове ще бъде 50-60 хиляди", каза тя.

Вицепрезидентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Джон Коутс от своя страна подчерта, че по отношение на безопасното провеждане на игрите организаторите разчитат предимно на системата за тестване на коронавирус, а не на предварителната ваксинация.

През април организаторите на олимпийските игри в Токио постигнаха споразумение за ежедневни тестове за коронавирус за спортистите и тези, които са в контакт с тях. Останалите участници на Олимпийските игри ще се тестват ежедневно за коронавирус само през първите три дни след пристигането им. Тогава честотата на проверките ще зависи от контакта им с другите.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още