На рождения си ден Пол Погба събира средства за борбата с коронавируса

| Англия

Футболистът на Манчестър Юнайтед Пол Погба използва рождения си ден, за да организира кампания по събиране на средства, с които да помогне в борбата срещу коронавируса. Френският национал навършва 27 години.

В социалните мрежи той стартира кампания, която цели да събере сумата от 27000 паунда. Ако средствата бъдат събрани, Пол Погба обещава лично да ги удвои:

„Днес е моят рожден ден и съм благодарен, че аз, семейството и приятелите ми са здрави. Към този момент обаче не всички са в добро здраве. Пандемията от коронавируса се отразява на здравето и живота на мнозина, сред които и деца", написа Погба в социалните мрежи.

„УНИЦЕФ помага в борбата срещу коронавируса, като предоставя жизненоважни медицински материали, консултира общности и осъществява кампании. Приоритетът е да се спре разпространението на новия вирус и погрешните сведения, които се разпространяват. В тези времена трябва да сме обединени", добавя той.

Пол Погба лекува контузия от коледните празници. След като претърпя операция на глезена, френският национал ще бъде готов за игра в началото на април.

След спирането на футбола - кои футболисти ще излекуват контузиите си?

Футболистите на Гремио с явен протест, че продължават да играят

Как да се справим без спорт във времена на коронавирус?

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още