Контузия спря Григор Димитров на старта на Ролан Гарос

Бойко Димитров Бойко Димитров

Най-добрият български тенисист Григор Димитров няма да запомни с добро тазгодишното издание на Ролан Гарос. Причината е, че той трябваше да се откаже още в първия си мач заради контузия в гърба. 

Григор срещна американеца Маркос Гирон в първия кръг на надпреварата, като водеше с 2:1 сета (6:2, 6:4, 5:7), но след едва три изиграни гейма (0:3) в четвъртата част реши да прекрати участието си.

Димитров спечели безпроблемно първите два сета. В третия той започна да чувства болки в гърба. Българинът доигра сета, като в самия му край се наложи да взима медицински таймаут, като се надяваше физиотерапевтът да успее да облекчи болките му.

В крайна сметка след едва три изиграни гейма в четвъртия сет Димитров взе решение да се откаже. 

По този начин той отпада от турнира.

Григор Димитров - Маркос Гирон 2:1 (6:2, 6:4, 5:7, 0:3)

ПЪРВИ СЕТ

Първият гейм бе доста равностоен, като се стигна до равенство 40:40. Гирон успя да поведе, но Димитров върна точката и от своя страна поведе. В крайна сметка родният тенисист успя да спечели частта и да пробие съперника. 

Във втория гейм Димитров не успя да се възползва от сервиса си и позволи на американеца на свой ред да запише пробив и да изравни - 1:1.

Третата част мина отново под диктовката на Димитров, който игра много силно и спечели сервис гейма на съперника си, като му даде само една точка.

Българинът започна отлично четвъртия гейм и поведе с 30:0. Гирон върна една точка, но Димитров спечели следващите две и затвори частта за 3:1.

В петия гейм, в който американецът сервира, Григор записа бързи две точки за 30:0. След това имаше брейк пойнт при 40:30, но допусна изравняване. При дюса Димитров имаше още два шанса за пробив, но не успя да се възползва и Гирон спечели сервис гейма си.

Шестата част започна с точка за Гирон, но след това българинът стабилизира играта си и стигна до 40:15. Американецът върна една точка, но тя се оказа недостатъчна и Димитров спечели гейма за 4:2.

В следващия гейм Гирон поведе с 30:0, но Григор Димитров набързо изравни. Българинът продължи с доброто си представяне и в крайна сметка стигна до трети пробив в мача.

Григор демонстрира страхотна игра в осмия гейм и затвори частта на нула, а по този начин спечели и първия сет.

ВТОРИ СЕТ

В първия гейм на втория сет Гирон сервира, като игра изключително концентрирано и успя да стигне го победа в частта на нула.

Във втората час Димитров поведе с 30:0, но позволи на съперника да върне една точка. След това двамата си размениха по точка преди Григор да спечели гейма и да изравни - 1:1.

Третият гейм бе доста изравнен, като се стигна до 40:30 за Гирон. Американецът показа здрави нерви и в крайна сметка спечели частта.

Григор Димитров сервира в четвъртата част и поведе с 30:0, след което обаче позволи на американеца да изравни. Последва нова точка за българина преди да се стигне до дюс. Българинът бе по-концентриран и спечели гейма за 2:2.

Петият гейм се движи точка за точка, като Гирон успя да се наложи над Григор Димитров и да поведе в сета.

Българинът започна отлично следващата част и поведе с 30:0 при свой сервис. Гирон върна една точка, но Димитров отговори с две безответни такива и затвори гейма за 3:3.

Следващият гейм американецът поведе с 40:15. Григор Димитров обаче успя да изравни. Българинът продължи да демонстрира добра игра и стигна до точка за пробив. Той обаче не успя да се възползва и позволи на Гирон да стигне отново до дюс. Димитров не се смути и показа отлична игра, за да запише пореден пробив в мача.

Осмият гейм стартира много добре за Димитров. Той набързо поведе с 40:0. След това Гирон върна една точка, преди българинът да затвори частта и да поведе с 5:3.

Американецът демонстрира отличнна игра в следващия гейм и набързо затвори частта, като даде само една точка на Гришо.

Десетият гейм бе много изравнен, като се стигна до равенство 30:30. Григор Димитров обаче показа отличен сервис и успя да спечели частта, а по този начин и втория сет.

ТРЕТИ СЕТ

Гирон започна добре първия гейм и поведе с 30:0. Григор Димитров успя да изравни, но после американеца успя да вземе подаванията си и да спечели частта.

Във втория гейм Гирон поведе с 30:15 при сервис на Гришо. Българинът обаче успя да изравни, след което реализира две безответни точки и стигна до 1:1.

Третата част бе доста изравнена, като двамата тенисисти си размениха по две точки, за да стане резултатът 30:30. Димитров и Гирон продължиха с добрата си игра и се стигна до дюс. В него Григор имаше шанс за пробив, който в крайна сметка реализира и поведе в сета.

Димитров стартира много добре следващия гейм, като поведе с 40:15. Гирон върна една точка, но това не попречи на българина да спечели частта ии да увеличи аванса си на 3:1.

Първата ни ракета продължи с отличното си представяне, като поведе с 40:15 в петия гейм. Гирон опита да се противопостави на Димитров, но не успя и родният тенисист спечели частта.

В шестия гейм двамата тенисисти си размениха по две точки, за да стане резултатът 30:30. Григор спечели следващата точка, но допусна ново изравняване. Гирон имаше шанс да затвори частта с брейк пойнт, но не успя. В крайна сметка Димитров си взе подаването и поведе с 5:1.

Григор изигра много силна седма част и поведе с 40:0 при сервис на съперника. Американецът обаче съумя да върне един мач пойнт. Гирон продължи с добрата си защита, като стигна до равенство 40:40. В крайна сметка той спечели подаването си. Димитров от своя страна показа, че изпитва някакви болки в гърба.

Осмият гейм бе доста равностоен, но Димитров поведе с 30:15. Гирон обаче успя да изравни. Американецът продължи да игра добре и стигна до точка за пробив. Той се възползва от слабото представяне на българина в частта и спечели за 5:3.

Деветата част бе изключително равностойна, като геймът се движеше точка за точка. В крайна сметка Гирон поведе с 40:30, след което обаче Димитров изравни и се стигна до дюс. Американецът спечели подаването си и взе трети гейм подред.

Гирон продължи да се възползва от спада в играта на най-добрия ни тенисист и поведе с 40:0 при сервис на Димитров. Българинът успя да върне две точки, но въпреки това не съумя да се противопостави на съперника си и допусна резултатът да стане 5:5.

Единадесетият гейм бе доста изравнен, като се стигна до равенство 30:30. Гирон обаче реализира две безответни точки и затвори частта.

Григор Димитров поиска медицински таймаут заради засилващи се болки в гърба, като се наложи физиотерапевт да влезе на корта, за да опита да облекчи родния тенисист.

Гирон се възползва от контузията на Димитров, като спечели четири безответни точки в 12-ия гейм и по този начин върна един сет.

ЧЕТВЪРТИ СЕТ

Първият гейм мина изцяло под диктовката на Гирон, който спечели подаването си и поведе в сета.

Във втората част Григор опита да се противопостави на съперника си, като стигна до 30:30. Той обаче продължаваше да чувства дискомфорт, като в крайна сметка загуби подаването си.

Третият гейм отново бе доста изравнен, поне до 30:30. След това обаче американецът реализира две безпроблемни точки и поведе с 3:0.

В крайна сметка Григор Димитров реши, че няма да може да завърши двубоя заради контузията и се отказа.
 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още