Наско Сираков: Изпратиха ми документ от американска финансова институция за инвестиции от над 150 млн. долара (ВИДЕО)

dsport.bg

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков говори пред медиите преди началото на подготовката на "сините" за новия сезон в efbet Лига. Босът на клуба коментира и темата около смяната на собствеността на столичани.

Той обясни, че е получил документ от американска финансова институция за инвестиции за над 150 милиона долара. Сираков заяви, че в момента документът е даден за проверка, като очаква до няколко дни да има повече яснота по въпроса. 

Сираков също така говори и за предстоящата подготовка, както и за това кои футболисти ще останат в отбора.
 

Ето какво каза той:

„До края на тази седмица ще имаме повече яснота. Изпратен ми бе документ от финансова институция, американска, за инвестиции за над 150 милиона долара. Като всички в тази държава и аз съм Тома Неверни. Даден е документът за проверка. Надявам се до 2-3 дни да има повече яснота по въпроса“.

„По-важното е инвестиционните условия, които съм поставил за клуба и за първия отбор да бъдат приети и да бъдат заложени в договора. Дали ще бъде подписан е друг въпрос. Надявам се да имаме яснота в следващите дни“.

„Срещал съм се Мъри няколко пъти. Станимир Стоилов е готов да се завърне в Левски, ако се случат нещата и се подпише този договор. Най-нормалното нещо е да иска да има ясен хоризонт пред отбора. Не съм загубил надежда, че ще се случат. Ако това стане имаме готовност за селекция и за треньор“.

„Имаме план "Б". При всички положения той се свързва със стягане на коланите и лишения. По никакъв начин няма да го причиня и на себе си, да се стигне до ситуации да лъжем футболисти, хората от администрацията, треньорите в школата. В близките 10 дни ще имаме подписани един или два нови спонсорски договори. Те обаче няма да бъдат като план "А".

„Живко Атанасов е пуснал писмо до клуба, че си прекратява договора. Това е неговото право, както и на всички останали футболисти. В интерес на истината аз не успях да им благодаря, тъй като те играха целия пролетен полусезон без да получават заплати. Затова и всеки може да реши какво е неговото бъдеще“.

"Акциите са в клуба, както и книгата на акционерите. Разбира се, имам договорка с Диксън за определени суми пари, които регулярно да бъдат превеждани в клуба. Ще е по-трудно, ако не се случи сделката. Тогава приоритетите на клуба ще са други“.

„Ние получихме преди 20 дни лиценз. От тази гледна точка нямаме проблем. Всеки един клуб в България трябва да бъде под сериозен мониторинг. Убеден съм, че документално Левски е най-изрядният клуб в България“.

„Тези пари, които трябва да дойдат първоначално ще ни позволят да изчистим голяма част от старите задължения и да започнем спокойно сезона. Причината да не съм на пресконференцията е, че решихме да не се разводняват нещата. Затова и го оставих сам, за да можете да го раздърпате, като питбули“.

„Братя Цоневи са от хората, които държим да останат в клуба. Не само заради качествата им, но и заради страхотния морал, който показаха през цялата година“.

„Според мен членските карти замряха поради друга причина и това бе пандемията. Сега ще възобновим кампанията и ще пътуваме из градовете. Стартираме от утре. Фен артикулите носят доста дивиденти. Магазинът е зареден доста добре в момента. До края на месеца ще дойдат още артикули. Разчитаме много на това перо“.

„До сряда ще имаме 100% гаранция. Според мен американска банкова институция не раздава такива документи под път и над път. Това също ми дава гаранция. Диксън е запознат с цялостната картинка, затова изявихме желание за влизане в плана за концесии. Не вярвам която и да било институция в България да откаже инвестиция в такъв размер“.

"Ако бяха няколко човека между, които да избирам, щеше да е лесно. Единствено Джо Диксън обаче прояви желание". 

"Валери Божинов помоли да започне подготовка. Явно е решил да продължава кариерата си. Заради желанието му да помогне на Левски през цялата минала година, му е позволено да започне подготовка с Левски", обясни Сираков.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още