Следете с Dsport.bg случващото се на Изпълкома на БФС:

16:54 Вицепрезидентът на БФС в оставка Йордан Лечков заяви, че много трудно ще бъде да намери нов национален селекционер за толкова кратко време. Подробности ТУК!

16:51 Вече бившият селекционер на България Красимир Балъков изрази увереност, че националният отбор може да се класира на Европейското първенство чрез плейофите от Лигата на нациите. Той заяви, че изцяло планът му е бил насочен към въпросните баражи през март и това е била причината да изпробва толкова много играчи.

16:35 Вицепрезидентът в оставка на БФС Атанас Фурнаджиев заяви, че основният приоритет във футбола е работата с детско-юношеските школи. Той също така разясни, че според него няма държавна намеса в работата на БФС, след като премиера Бойко Борисов поиска оставката на президента Борислав Михайлов, тъй като нейното подаване е личен акт. Подробности ТУК!

16:24 Членът на Изпълкома на БФС Камен Костадинов заяви, че всички членове са подали оставки.  „Борислав Михайлов направи много за българския футбол. Истината е, че националният отбор не постигна резултати. Не успяхме да постигнем добри резултати на национално ниво“, коментира Костадинов. Подробности ТУК!

16:17 Красимир Балъков е подал оставка като селекционер на българския национален отбор. Това разкри президентът на Славия Венцислав Стефанов. Подробности ТУК!

16:13 Михаил Касабов ще бъде временно изпълняващият длъжността президент на Българския футболен съюз. Това стана ясно след Изпълкома на футболната централа, на който своята оставка подаде Борислав Михайлов. Подробности ТУК!

15:30 По-рано от останалите си тръгна бившия президент на Левски Спас Русев, който използва таен заден вход.

15:25 Както Борислав Михайлов каза има само един отсъстващ - по непотвърдена информация липсващият елемент е босът на Лудогорец Кирил Домусчиев.

15:15 Националният селекционер Красимир Балъков прави отчет през членовете на Изпълкома.

15:05 Боби Михайлов: Само Саутгейт чу повечето расистки скандирания! Подробности ТУК!

14:56 Сашо Диков споделя за dsport.bg своето мнение след пресконференцията на Боби Михайлов!

14:43 "14 години са доста дълго време. Отдавна се замислих, че може да съм омръзнал на хората. В последно време се случиха неща, които вкарват напрежение във футбола и предпочетох с моята оставка да сваля това напрежение и моите колеги да могат да продължат да работят."

"Това няма общо. От много време съм замислил това нещо."

"Първата ми реакция е окончателна. Имаше много спекулации, че оставката ми няма да бъде приета. Това изобщо не се разглежда."

"За 14 години със сигурност имам вина. Състоянието на българския футбол е много общо понятие. Казвал съм ви поне 20 пъти, че футболният съюз е регулатор."

"Футболът се прави по клубовете. Това трябва да се разбере, който и да дойде на моето място."

"Аз като бях вратар шест гола не са ми вкарвали със сигурност."

"Има моменти, в които търпението се изчерпва и ето ме пред вас. Това не е обвързано с това нещо (искането от Бойко Борисов б.р.). Винаги на човек му свършва предела на търпението."

"Ние каквото трябва за сигурността на мача сме направили. Много голяма роля за тази истерия дойде от Англия. Аз писах две писма. Едното беше от президента на английската федерация, а другото е до УЕФА. България не е расистка държава."

"Такива специализирани структури дават информация, когато са свършили проверката."

Относно темата с черно тото в родния футбол, Михайлов говори: "В България според мен няма никакво черно тото. Ако бъде доказано тогава, нека виновниците си носят вината."

"Последният сезон имаме само три сигнала. Всички тези сигнали са дадени на прокуратурата. Нямаме нищо доказано към този момент."

"Не е моя работа да коментирам работата на структурите. На Стоичков няма какво да му отговарям. Щом никой нищо не е доказал, всеки може да си отговори. Ако има нещо, то трябва да бъде доказано.  Не съм участвал на национален отбор, нито на каквото и да е ниво. В мача с Естония няма нищо. Хвана хора – съдии. Ние по какъв начин може да бъдем свързани с тях. Имаше разследване на ФИФА, но не се намериха никакви доказателства."

"Аз нося отговорност пред хората, които са ме избрали. Това са всичките 600 делегата.  Нещата се промениха към по-хубаво като работа на БФС."

"Когато се струпат много неща на веднъж, тръгва си. Има условия за играчите, има си треньор, който си получава заплата."

2005 2019
Бюджет 5,615 милиона лева 18,924 милиона лева
Спонсори 12,675 милиона лева 56,4 милиона лева
За клубовете 50 милиона 800 милиона лева
Международни съдии 19 29
Инфраструктура Сградата на "Иван Асен"  41 мини футболни терени, футболна база в Правец, Национална футболна база, модерен централен офис на БФС, възстановителен център

14:20  "Благодаря за последните 14 години, в които работихме заедно и за съвместната работа."

"Ще направя много кратък анализ, какво се е случило в периода, в който бях начело. Подадох оставка като президент. Оставката е личен акт и не се обсъжда. Трябваше да осведомя хората от Изпълкома."

14:15 Боби Михайлов официално обяви, че е депозирал своята оставка. Слушайте с нас неговата пресконференция!

13:32 Очакванията на журналистите за Изпълкома на БФС.

--------------------------------------------------- 

13:18 Премиерът на България Бойко Борисов коментира Изпълкома и очакванията за оставки. 

--------------------------------------------------- 

12:34 Членовете на Изпълкома на БФС започнаха да се събират на националната футболна база в Бояна. Първият вицепрезидент Йордан Лечков и другото вице на президента Борислав Михайлов – Атанас Фурнаджиев вече пристигнаха на мястото. Президентът на Славия Венцеслав Стефанов също пристигна в Бояна.

Очаква се БФС да бъде оглавен от Михаил Касабов, който да насрочи извънреден конгрес.

В Бояна ще бъде и селекционерът Красимир Балъков, който ще даде отчет за последните мачове на националния отбор.

Припомняме, че премиерът Бойко Борисов поиска оставката на президента на централата Борислав Михайлов, която стана факт.

Изпълкомът на БФС заседава днес от 14 часа, а основна точка в дневния ред е подадената оставка от страна на президента на федерацията Борислав Михайлов. Вицепрезидентите на БФС Атанас Фурнаджиев и Михаил Касабов също заявиха своите оставки, както и членът на Изпълкома Петър Величков. 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS