Наказателният съд в Аржентина отложи за 1 октомври началото на процеса по делото за небрежност срещу осем души, за които се твърди, че са замесени в смъртта на легендарния футболист Диего Марадона.

Процесът трябваше да започне на 4 юни, но наказателният съд в Сан Исидро, в покрайнините на Буенос Айрес, заяви че страните, участващи в делото, са повдигнали няколко въпроса, които все още не са разрешени. Съдът не обясни допълнително решението си.

Един от най-добрите футболисти на всички времена Диего Марадона почина на 25 ноември 2020 г. в Буенос Айрес на 60-годишна възраст от инфаркт.

Разследването е започнало по молба на семейството му няколко дни след смъртта му. Установено е, че е имало големи пропуски и нередности в лечението му, а срещу осем души, включително лекари и медицински сестри, са започнати съдебни процедури за евентуална отговорност за смъртта на Марадона.

Той се възстановяваше в дома си след операция за кръвен съсирек в мозъка през ноември 2020 г. Обвиняемите отрекоха каквото и да било неправомерно действие при лечението на Марадона.

Сред въпросите, на които трябва да се отговори, е дали обвиняемите ще бъдат съдени от трима магистрати или от съдебни заседатели, както поиска една от обвинените медицински сестри.

Очаква се на процеса да говорят над 200 свидетели, включително децата и бившите партньорки на Марадона.

Медицинският доклад гласи, че Марадона е имал сърдечни проблеми и е в тежко състояние и че не е получил подходящо лечение за пациент в неговото състояние.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS