Част от националните биатлонисти на България направиха първи тренировки за новия сезон във Вроцлав. Състезателите вече се подготвят под ръководството на Адам Колоджиейчик, Илиян Пенев и Мирослав Кенанов.

В момента в Полша са Антон Синапов, Благой Тодев, Васил Зашев, Константин Василев, Мария Здравкова, Стефани Йолова, Лора Христова и Валентина Димитрова. Те ще се завърнат в България в края на юни и след това ще направят втори подготвителен лагер отново в Полша до 9 юли, преди да се качат на Белмекен.

Записалият впечатляващи успехи с „дружина полска“ специалист Адам Колоджиейчик ще води българските национали през новия сезон. Първоначалният вариант за съвместни тренировки с гръцките биатлонисти отпадна и полякът ще се съсредоточи само върху тренировките на нашите състезатели. Така българите имат възможност да се подготвят под ръководството на един от най-класните специалисти в световния биатлон. В последните две години Колоджиейчик бе старши треньор на  полските национални биатлонисти и биатлонистки, включително и на олимпиадата в Пекин през февруари тази зима. Преди това той бе 4 години спортен директор на тима, а от 2011 до 2017 г. бе треньор на жените в „дружина полска“ и спечели с тях 4 медала от световни първенства, записа 4 класирания в Топ 10 на олимпиадата в Сочи, както и 32 класирания в Топ 10 на световни купи.

Същевременно Владимир Илиев и Милена Тодорова вече направиха първи за сезона лагер на Белмекен, за да продължат след това тренировки в Руполдинг. Двете звена на националите ще се подготвят по отделни програми, но ще бъдат заедно следващия месец на високопланинската база Белмекен.

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS