Националката на САЩ и нападател на Портланд Торн София Смит отбеляза победния гол за своя тим при домакинската му победа с 1:0 срещу Северна Каролина Къридж в събота.

Тя разшири невероятната си форма в женското първенство и продължава да е една от най-добрите нападатели в женския футбол през последните няколко сезона.

Малко след вкарания гол тя бе заменена и реши да приложи любопитна стратегия за бавене на времето, която ѝ донесе втори жълт, съответно червен картон.

Смит получи официално предупреждение, докато бе на терена отново за бавене на времето. Вторият ѝ жълт картон обаче обра точките и обиколи социалните мрежи.

Топката напусна очертанията на терена и отиде в близост до резервната скамейка на Портланд. Там София реагира бързо и я търкулна под пейката, за да играта да не може да бъде подновена бързо. Съответно нейният тим спечели няколко ценни секунди в опит да удържи минималната си преднина.

Комичните действия на националката не останаха незабелязани от главния съдия, който ѝ показа втори жълт картон. Все пак Портланд съумя да се поздрави с крайния успех.

„Чужденците“ на Евро 2024

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS