Националката по бокс Стойка Петрова: Връщането ми на ринга е колективно решение

Националният ни отбор по бокс жени, очаква Стойка Петрова да се включи към тима за Световното първенство, което ще стартира на 3 октомври в Източен Сибир. Това стана ясно на брифинг днес.

Състезателката, която съвсем наскоро обяви, че ще се завърне на ринга е говорила със старши треньора на отбора Фикрет Ереджебов и с ръководството на федерацията. За да бъде допусната, да участва на форума, са дадени допинг проби и е направено всичко необходимо, все още обаче се чака официален отговор от Международната антидопингова агенция (УАДА).

От тима и федерацията обясниха, че даден състезател получава разрешение, след като са минали поне 6 месеца от подновяване на състезателна дейност, но се надяват за Стойка Петрова да бъде направено изключение.

Състезателката сподели пред медиите как е взела своето решение и колко време ѝ е било нужно.

„Връщането ми на ринга е колективно решение - на мен, треньора ми, отбора и на мъжа ми. Те ме убедиха, че има какво още да дам на българския бокс“, сподели Петрова.

Националният селекционер на тима Фикрет Ереджебов също коментира ситуацията и разкри какво очаква от Световното първенство.

„Целите са поне един медал. Момичетата са добре подготвени“, заяви Ереджебов.

Какво още казаха Стойка Петрова и Фикрет Ереджебов, чуйте в аудиото ни!

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още