Националната лотария приключва официално след седмица

dsport.bg

От петък, 21 февруари, талончетата на всички частни лотарии като Националната лотария и др. стават незаконни и не може да се продават. Тогава влизат в сила промените в Закона за хазарта, според които лотарийни игри вече могат да се организират само от Българския спортен тотализатор.

“Промените в Закона за хазарта ще бъдат публикувани в следващия брой на “Държавен вестник”, който излиза във вторник”, казаха пред колегите от "24 часа" от редакцията на официалния орган. В броевете на 11 и 14 февруари не е имало място.

Указът за обнародване на закона е подписан от президента Румен Радев още в четвъртък. Все още из страната се продават различни видове талони, но печалбите от тях няма как да бъдат изплатени. 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук