Над 200 гимнастички ще участват на международния турнир “Кюстендилско лято”

dsport.bg

Над 200 състезателки от 13 клуба ще се включат в юбилейния 40-ти Международен турнир по художествена гимнастика "Кюстендилско лято", организиран от СКХГ "Велбъжд" Кюстендил.

Турнирът ще се състои на 2 и 3 октомври. Досега спортното събитие се правеше през лятото, по време на Празника на черешата в града, но тази година ще се състои по-късно и ще съвпадне с приключването на ремонта на обновената спортна зала на клуба.

Кюстендилската школа по художествена гимнастика е една от най-старите в България със сериозен принос за развитието на този спорт. През 1971 г. в Кюстендил се провежда и дебютното издание на “Кюстендилско лято", с участието на много държави. С прекъсване от 9 години, той се възстановява през 2000 г. и през 2012 г. турнирът беше проведен за 32-ри пореден път.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още