Над 600 души са записаните до момента за Тур дьо Франс, Етап България

Добри Атанасов Добри Атанасов

Месец остава до голямото колоездачно събитие у нас Тур дьо Франс, Етап България. Състезанието, което е за аматьори, ще се проведе на 29-30 юли във Велинград. В интервю за Дарик радио и dsport главният организатор Даниел Дуков внесе още яснота около подготовката на състезанието, изискванията към участниците и крайния срок за регистрация.

"Месец преди събитието подготовката върви доста успешно. Бяхме си поставили доста задачи от началото на година, когато анонсирахме, че това състезание ще бъде на територията на България. Много хора бяха недоверчиви към това, че марката Tour de France  ще стъпи в България. Екипът ни работи върху този проект от почти година. Смятам, че ще се получи едно голямо състезание за аматьори. засега, по мои проучвания, в България няма такова състезание, което да събере аматьори в 4 възрастови групи (19-39, 40-49, 50-59, 60+). В България има доста хора, които са се снабдили със скъпа екипировка, скъпи велосипеди, карат през уикендите по шосетата на България. Нищо лошо да ги обединим в едно състезание, в което да си премерят силите помежду си. Така ще изпитат трудността на трасето и ще приемат духа на Tour de France. Това събитие се провежда под егидата на Amaury sport organisation, която е главен организатор на Tour de France. А това голямо състезание, нека напомним, че започва в събота. А 2 седмици след приключването на Tour de France, ще дойде ред и на нашето състезание. Всички фенове, любители на колоезденето, са добре дошли на нашия етап. Ние ще предадем същия този дух, който е типичен за голямото състезание във Франция", сподели Дани Дуков.  

"Нямаме поставен лимит на участниците. Имаме 2 дистанции. Едната е от 102 км, където могат да участват състезатели само с шосейни колелета, а на малката дистанция, което е 57 км, могат да участват любители с всякакви велосипеди, стига да не са с подобрения. До момента са регистрирани повече от 600 души. Имаме още 20 дни до затваряне на регистрацията, като крайният срок е 20 юли", добави още Дуков

Чуйте още от него в интервюто в приложения звуков файл, за да разберете какви са изненадите и наградите предвидени за участниците. 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ