Над 80 деца се включиха в Мастър клас на Невяна Владинова и Жанина Иванова

dsport.bg

Над 80 деца се включиха в Мастър клас на открито по художествена гимнастика на Невяна Владинова и Жанина Иванова. Събитието се проведе в "Южен парк" в столицата от БФХГ и със съдействието на "София - Европейска столица на спорта".

"Много се радвам, че има толкова много момичета, определено надминахме очакванията. Дори има и такива, които не се бяха записали. Радвам се, че има толкова много амбицирани и желаещи момичета да се занимават с гимнастика. Всички тук започнаха да тренират още преди да сме започнали, значи наистина правят това нещо с удоволствие и това ми пълни сърцето", каза Владинова.

Тя е посланик на Световното първенство в София и втори вицепрезидент на БФХГ, а Жанина Иванова - помощник-треньор на национален отбор ансамбъл девойки.

"Това е основната цел, че привличаме внимание и се надяваме, че ще запалим още момиченца да се занимават с гимнастика. Има много родители, които ги поздравявам, че подстрекават децата си да се занимават със спорт", добави Владинова.

Събитието няма състезателен характер и има за цел да популяризира активния и здравословен начин на живот към повече движение и спорт. Инициативата е насочена към развитието на малки, големи и бъдещи гимнастички, чрез активности, поднесени по забавен и достъпен начин.

"Много е приятно, а на открито е нещо различно и ново за децата", каза Жанина Иванова.

Боряна Калейн с ново съчетание на бухалки на Световното

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ