Надал изпитва носталгия по Ролан Гарос

| Тенис, Спорт

По план вторият турнир от Големия шлем за годината  „Ролан Гарос” трябваше да започне на 24 май и да продължи до 7 юни. Следователно 12-кратният шампион Рафаел Надал, трябваше да бъде в Париж с цел да се търси нова титла. Пандемията от коронавируса обаче принуди организаторите да го отложат за септември. Надал използва социалните мрежи , за да изкаже съжалението си, че не е във френската столица. Матадора качи снимка отпреди 5 години, когато на благотворителна гала в Париж събра средства за първия център на Фондация „Рафа Надал“.

„Преди 5 години в Париж. Днес трябваше да сме там“, написа Надал към спомена си от Париж.

Организацаторите на „Ролан Гарос“ първоначално преместиха датите за стартиране на турнира за 20 септември - 4 октомври, и то без да се консултират с никого. Последните информации са, че организаторите искат турнирът да започне на 27 септември и да приключи на 11 октомври, за да не съвпадне с края на Тур дьо Франс.  За 27 септември е предвидено и началото на турнира от сериите ATP 250 – Sofia Open, който се провежда в „Арена Армеец“.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още