Испанската легенда в тениса Рафаел Надал, който дълго време се бори с различни физически проблеми, за да може да играе на "Ролан Гарос", призна в начерието на втория турнир от Големия шлем за годината, че "има големи шансове" това да е последното му участие в Париж. Той все пак си остави донякъде отворена вратичка.

"Има големи шансове това да е моят последен "Ролан Гарос". Но не казвам, че съм сигурен 100 процента, че ще е последният", заяви Надал, който скоро ще навърши 38 години и който е печелил 14 титли от турнира на червени кортове в Париж.

„Тренирах, когато ми казаха жребия и че ще се изправя срещу Александър Зверев. Това е нещо, което очаквах, защото съм непоставен. Не можех да бъда оптимист. Не знам дали имам късмет или не, защото на хартия той е един от най-трудните възможни съперници. Но какво да правя, такъв е жребият“, коментира Надал.

„След Рим казах, че има накъде да се подобрявам. Физически съм се подобрил по различни начини, нямам толкова много ограничения. Съжалявам, но няма да кажа на 100%, че това е последният ми Ролан Гарос, защото идвам след дълъг процес на възстановяване и сега се чувствам по-добре. Не реагирам в зависимост от това дали губя на едно или друго място, а по-скоро заради усещанията, които имам“, добави испанският тенисист.

„Харесва ми да играя тенис и да пътувам със семейството. Трябва ми още малко време, сега не мога да гарантирам, че това ще е последният ми Ролан Гарос. Ограниченията, които изпитвах седмица след седмица и които ме караха да виждам бъдеще, което нямаше смисъл, вече ги няма. Тази седмица ги няма, а дали ще се проточи още, ще видим. Факт е, че в Рим направих катастрофа, но тук се чувствам добре.“

„В Париж почувствах невероятна подкрепа от хората, имам добра седмица от тренировки, успях да тичам по-добре без толкова много ограничения… Това място е вълшебно за мен. Толкова много неща са се случили тук, които не съм си и представял, че мога да направя отново, иначе нямаше да съм тук пред ввас. Повтарям, че не съм в позиция да кажа дали това ще е последният ми Ролан Гарос.“

„Не искам да се чудя колко далече мога да стигна. Ако се контузия отново, ще почувствам, че не мога да продължа. Опитът ми казва, че това може да се случи отново. Мадрид беше последният ми Мадрид, там затворих кръг, но останах без да мога да играя в някои мачове, в които бих искал да участвам. Имам подкрепата на цялото ми семейство и ако продължавам да се чувствам по-добре…“, каза още Рафаел Надал.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS