Надал ще се грижи за децата, затворени в академията му

dsport.bg

Първата ракета на Испания Рафаел Надал очаквано затвори академията си в Манакор заради пандемията от коронавирус. Испания е втората най-засегната държава в Европа след Италия. Световният №2 пусна специално изявление в социалните мрежи, от което става ясно, че за децата в академията, които не могат да се приберат при семействата си, ще се грижи специален екип, а достъпът на външни лица е строго забранен.

„Здравейте на всички, надявам се да сте добре в тези трудни дни. Както знаете в Академията имаме много специални обстоятелства, тъй като през годината млади тенисисти от 42 различни националности се подготвят в нея. Поради семейни и логистични причини много от тях останаха тук. Наше задължение и отговорност е да се грижим за тях.

В последните няколко часа бяхме в контакт със спортните власти и Министерството на здравеопазването, за да предприемем съответните мерки, които са в съответствие с действащия закон. В резултат на тези разговори на треньорите, поддържащия и кухненския персонал им бе разрешено да останат и да се грижат за децата, които ще останат в Академията.

В събота тя затвори вратите си за външни посетители. Никой отвън няма достъп до базата. По този начин се опитваме да избегнем всякакви възможни зарази от чужбина. Искам да се възползвам и да изпратя съобщение, за да успокоя всички родители и да ви кажа, че децата ви са много добре и за тях се грижи страхотен екип от специалисти, който го прави всяка минута, за да гарантира здравето им. Знам, че бихте искали да бъдете с децата си и се надявам, че този момент ще дойде скоро. Искам да ви насърча да си останете у дома. Това са трудни моменти, но заедно ще ги преодолеем“, написа Рафа Надал.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ