Най-грубият играч в efbet Лига: Много от разборите на отборите започват с това как да бъда провокиран

Ако погледнем статистиката за най-груб играч в efbet Лига, лидерската позиция държи играчът на Ботев Враца Даниел Гаджев. В интервю за Дарик радио и dsport.bg дефанзивният халф разказва за моментната ситуация, защо е на първо място по грубост в шампионата и за слуховете как разбори на футболни треньори започват с това как да бъде провокиран, за да си изкара най-бързо картон.

- Къде те намирам сега?
- Здравейте, вкъщи съм си със семейството.

- Мислиш ли, че прекаляваме с паниката около тази ситуация?
- Мисля, че малко прекалено идва, да. Но като гледаме в Италия какво става, нормално е да взимаме такива мерки, да сме притеснени. В България за мен положението ще се овладее. Надявам се, че тук няма да се стигне до ситуацията като в Италия и другите държави, нещата да се нормализират и за започнем процес на подготовка и мачове.
- Ти живееш в Габрово, там бе първият установен случай на коронавирус. Имаше ли паника в населението?
- Да, това бе след мача с Левски. До колкото чувам от моята съпруга и други хора, имаше си паника. Но това е нормално.
- Как поддържаш форма?
- Треньорското ръководство са ни дали програма, по която да се готвим. Ходим и в парковете.
- В кръга на шегата, как тренираш да правиш фаулове, кой риташ сега, когато не трябва да сме контактни? 
- Дано да не загубя форма да ги правя тези фаулове. Вече ми липсват тренировките, мачове. Дано по-бързо влезем във форма.
- Чуват се постоянно варианти за някакви мерки, за да не изпаднат във финансово затруднение клубовете, от намаляване на заплати, до приключване на първенството в този момент. Каква е ситуацията в Ботев Враца?
- За момента не са ни казали нищо от ръководството. Получаваме си заплатите на време. Три години съм тук. Това е един от най-точните клубове в България.
- Ако можем да оставим вируса на страна. Защо в годините стана най-грубия играч? След онзи период в Монтана, когато си изкара пет последователни червени картона, защото не искаше да играеш за тях, а те не те пускаха да си тръгнеш. От там ли започна всичко?
- Да, от там тръгна всичко. Доста картони натрупах в този отбор. Направих едно име, тъй като гледаме статистиката. От там ми излезе името на груб играч, според статистиката. Не съм най-грубият футболист, но съм един от най-грубите.
- Нарочиха ли те съдиите и ти смяташ ли се за груб играч?
- Има тенденция в мачовете. Доста по-леки картони ми дават, отколкото на другите. Гледах Левски - Славия, имаше едно влизане на Хали Тиам. Ако бях аз, със сигурност щях да получа директен червен картон. 100% съм убеден. На него му се спестява. На грандовете им спестяват картони, докато на по-малките клубове доста често ни дават картони. Доста често получават незаслужени картони. Преди мач доста съдии идват, говорят с мен, да не съм толкова емоционален. Но ми дават и доста лесни картони, които не ги заслужавам.

- Знаеш ли, че някои треньори започват разборите си с това как да бъдеш провокиран?Стигна се до там, че хората почнаха да се шегуват, че трябва да има залози кога, ще си изкараш картон след като почне мача или се появиш в игра. Как гледаш на това? Обижда ли те? Как може да се промени това?
- Не е приятно подобно нещо. Мога да го променя само ако не се поддавам на провокации. Това, че разбори на други отбори започват с мен, са ми го казвали други играчи от други отбори. Но аз сам мога да си помогна, като избягвам такива ситуации.
- Имаш около 270 мача в "А" група, това те нарежда на челните места на играчи изиграли толкова мачове. Как оценяваш кариерата си до сега и съжаляваш ли за нещо? Ако можеше да върнеш времето на зад какво би променил.
- Съжалявам, че като бях в Локо София имах тежка контузия и отборът фалира. Отборът беше много силен. Бяхме трети, щяхме да играем евротурнири, но за съжаление клубът фалира. Това е може би единството нещо, за което съжалявам.
- Ако всичко се нормализира скоро и шампионата се поднови, оптимист ли си за оцеляването на Ботев в елита?
- Чуваме се с доста колеги. Всички искат да се доиграе шампионата и да има мачове. Всички искаме да има първенство. Всички имаме тази надежда, за да може по-скоро да си изпълняваме задълженията.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още